Veelgestelde vragen

 1. Moet je als passant (bootpassant, camperpassant of tentpassant) vooraf reserveren?
 • Nee, dat is zelfs niet mogelijk. Wij hebben eigenlijk altijd wel een plekje beschikbaar. Mocht het eens voorkomen dat we 100 % vol zitten, danzullen we dat ook op de website met een duidelijke banner vermelden!Aanmeldsteiger
 1. Moeten bootpassanten bij aankomst eerst gaan liggen in de “aanmeldsteiger” (bij de ingang van de jachthaven), of kan hij/zij meteen doorvaren naar een vrije plek in de haven?
 • Het verzoek is om eerst even te gaan liggen in de aanmeldsteiger. Een lege ligplaats kan immers van een vaste ligger zijn die terugkeert naar zijnligplaats, en dan zou u weer van ligplaats moeten wisselen.Aanmeldsteiger
 1. Moet ik bij aankomst eerst naar het havenkantoor of de havenmeester opzoeken?
 • Dat heeft wel onze voorkeur, om even kennis te maken is natuurlijk net zo prettig. U kunt ook uw vragen stellen, afrekenen (Ideal of contant), en vergeet ook niet om wat muntgeld om te wisselen (voor de douches, wasmachine, elektriciteit- en wateraansluiting).
Aanmeldsteiger

Aanmeldsteiger

 1. Mag ik als passant even in de aanmeldsteiger gaan liggen, om eventjes het stadje in te gaan (boodschappen doen of terrasje pakken), en daarna doorvaren?
 • Nee, dat is niet toegestaan. U ligt dan in de weg voor passanten die zich ondertussen willen aanmelden, en belemmert daarmee de doorstroming.
 • De gemeente Sloten heeft enkele ligplaatsen ingericht voor dat doel. Een stukje verderop richting Sloten, net voorbij de brug, aan de linkerzijde.
 1. Zijn huisdieren toegestaan op de jachthaven, en bij de campers?
 • Ja hoor, mits er geen overlast aan andere bezoekers wordt gebracht. en bij voorkeur aangelijnd.
 1. Hoe kom ik aan Elektriciteit?
 1. Hoe kom ik aan Water?