Nieuwsbrief

Terugblik op winterperiode 2019/2020

De winterperiode ligt achter ons, en de meteorologische lente is begonnen. Terugkijkend op deze winterperiode 2019/2020 is het een hele zachte winterperiode geweest. Wel hebben we in Februari  te kampen gehad met veel wind. Meerdere stormen tot aan windkracht 8 zijn over de jachthaven heen gegaan. Behoudens een omgewaaide boom, afgebroken takken en een beschadigde steiger, is grotere schade verder uitgebleven. Aan geen enkel  vaartuig hebben we tot nu toe stormschade ontdekt.

Voorjaar 2020

Op 1 April start officieel het vaarseizoen 2020. Vanaf die datum worden de bruggen en sluizen in Friesland weer geopend voor watersporters.

De eerste festiviteiten & activiteiten beginnen op 2e Paasdag, 13 April 2020, in Terherne. De Nederlandse basisscholen hebben vrij op Goede Vrijdag (10 April 2020), en 1e en 2e Paasdag. Vanaf 25 april t/m 03 mei hebben zij mei-vakantie. U vindt alle data op:

https://www.schoolvakanties-nederland.nl/schoolvakanties-2020.html

Die Nederlandse periodes overlappen dit jaar met een groot deel van de Duitse deelstaten:

https://www.schulferien.org/Schulferien_Bundeslaender/Ferien_2020_April.html

Heeft u al vakantieplannen gemaakt? Graag hoor ik van u op welke datum u uw boot te water wenst te laten. En of u vóór die datum nog onderwaterschip-werkzaamheden (anti-fouling, poetsen & polijsten, nieuwe anodes, schroefas-speling etc.) wil laten verrichten. Dan kunnen we die meteen ook inplannen.

Wij kunnen ongeveer 10 boten per dag te water laten. In Maart kranen we niet in het weekend, en in April deels ook op Zaterdag. Elke aanvraag wordt in mijn agenda gezet. Als havenmeester beheer ik die centrale agenda/planning. Bent u verhinderd, komt u liever een dag eerder of later? Dan hoor (of lees) ik dat graag. Mijn medewerkers (Thorsten, Tjakko en Hanno) helpen in de uitvoering, en kunnen de volgorde niet veranderen.

Wij verwachten dat u ook aanwezig zult zijn bij het te water laten. Zodat het voor ons allemaal lekker vlot verloopt, en eventuele beslissingen meteen kunnen worden genomen.Geef dus snel de door u gewenste datum aan mij door. Dan reserveer ik dat tijdstip in mijn agenda! Bij voorkeur per mail (info@Lemsterpoort.nl), maar bellen, 31(6) 5108.7341, kan natuurlijk ook.

Walstroom-aansluitingen

In 2020 wordt de administratie van het stroomverbruik beter in overeenstemming gebracht met de werkelijke stand van zaken. Soms werd het onduidelijk welke stekker(s) bij welke klant(en) hoorden. In 2020 gaan we dat weer netjes “stroomlijnen”.

Dat begint ermee dat op 01-03-2020 de spanning/stroom van alle aansluitpunten in de haven is uitgeschakeld.

En hoe gaat het verder?Als u weer spanning/stroom op uw vaste aansluiting wilt hebben dan kunt u mij bellen wanneer u weer op de haven bent. Ik kom dan langs zodat we beiden kunnen kijken welke aansluiting van u is, en zal het daarna laten verwerken in onze administratie.

Doorontwikkeling van de Lemsterpoort-website

In de maanden December t/m Februari is ook weer gewerkt aan de website. In eerste instantie de Nederlandse versie, de Duitse versie loopt qua vertalingen nog iets achter. Maar ook daar wordt aan gewerkt.

Een paar keer per jaar hoor ik “oh…ik wist niet dat jullie dat ook deden!” Waarmee gedoeld wordt op bepaalde boot-werkzaamheden. Een webpagina is toegevoegd om duidelijker te laten zien welke boot-onderhouds-werkzaamheden op onze jachthaven kunnen worden uitgevoerd:

https://www.lemsterpoort.nl/jachthaven/bootonderhoud/

Wij installeren ook graag de comfortabele en extreem stille bootkachels van het merk “Planar”! Dit vanwege hun solide kwaliteit en duurzaamheid. U leest er meer over op:

https://www.lemsterpoort.nl/jachthaven/bootonderhoud/planar-bootverwarming-autoterm/

De eerste boten zijn inmiddels van anti-fouling voorzien. Is een nieuwe laag anti-fouling voor uw boot ook nodig dit jaar?

Verder is in de website ingebouwd het actuele waarderingscijfer dat onze jachthaven krijgt van alle gasten die ons een Google-review hebben gegeven.

Onze score bedraagt (op 2 maart 2020) nu 4.2 (van de max 5.0) sterren o.b.v. 207 reviews. Zou u ook een Google-review willen afgeven? Dat stellen wij zeer op prijs!

https://g.page/jachthaven-de-Lemsterpoort/review?rc

Verder geven we er op de website meer aandacht aan dat op het camping-gedeelte nog enkele seizoenplaatsen beschikbaar zijn. Misschien weet u van vrienden of kennissen dat zij nog zoeken naar een camping-staanplaats?

https://www.lemsterpoort.nl/seizoenplaats-camping/

Wanneer staat alles klaar?

In de laatste weken van Maart 2020 worden alle steigers, en langszij-steigers, schoon gespoten om ze te ontdoen van vogelpoep en groene aanslag. Daarmee voorkomen we dat het gaat stinken, en verminderen we de kans op uitglijden.

Ook zijn er inmiddels enkele boten gepoetst & gepolijst en/of voorzien van anti-fouling.

Uiterlijk vrijdag 20 maart worden alle water-tappunten op de steigers weer aangesloten, zodat u water beschikbaar heeft voor het spoelen van uw watertanks, en schoonmaakwerkzaamheden.

TIP : Neem voldoende  € 0,50-muntjes mee (voor de automaten)!

Ook de waterleidingen van het achterste toiletgebouw (aan de camping-zijde) zijn vanaf vrijdag 20 maart weer aangesloten. U kunt dan de douches & toiletten weer gebruiken.Het voorste toiletgebouw (aan de centrum-Sloten-zijde) wordt weer in gebruik genomen in de eerste week van April.

Nieuwe ontwikkelingen in 2020!

In de loop van 2020 staan er weer meerdere verbeteringen in onze dienstverlening in de planning!

Boeken & tijdschriften lezen

In de loop van 2020 worden er twee buitenkasten geplaatst. Daarin zult u (gebruikte) boeken en tijdschriften gaan vinden. In zowel de Nederlandse alsook in de Duitse taal.

Die mag u lenen gedurende uw verblijf hier op de jachthaven. “Bibliotheekkasten” dus!

Heeft u zelf een tijdschrift of boek gelezen? Gooi die dan niet direct in de afvalcontainer, maar overweeg of dat leesvoer nog leuk is voor iemand anders op de haven om te lezen!

Oproep: Heeft uzelf gebruikte tijdschriften en boeken? Fijn als u die schenkt aan onze bibliotheekkasten!

De ene kast komt vooraan te staan bij de stroomaansluiting voor de campers. De andere kast wordt geplaatst naast het toiletgebouw van het camping-gedeelte.

Boeken en tijdschriften worden steeds vaker digitaal gelezen, vooral op tablets en laptops. Daarnaast zijn luisterboeken populair. Wij proberen mee te gaan mee in die ontwikkelingen.

Vanaf juni neem ik een abonnement op www.tijdschrift.nl. Daarmee komen meer dan 75 tijdschriften in de categorieën vrouw, man, jeugd, sport, hobby, techniek & wetenschap, wonen & actualiteiten, lifestyle, humor en mode digitaal ter beschikking. Van de huidige maand en drie voorgaande maanden. Er kunnen maximaal 5 gebruikers tegelijkertijd gebruik van maken. De inloggegevens worden iedere maandag gewijzigd. Nieuwe toegangscodes zijn alleen persoonlijk af te halen in het havenkantoor!

De apps werken niet op verouderde software(iOS vanaf versie 9.0, Android vanaf versie 4.4).

Het kan ook zijn dat u liever in de zomervakantie een eigen (gratis) proefmaand of abonnement afsluit. Dat kunt u zelf regelen op: www.tijdschrift.nl. Voor de havengasten die liever een goed boek lezen, ondersteunen wij het initiatief van de “onlinebibliotheek.nl”. Deze biedt in de zomermaanden twee gratis apps aan: de “vakantieBieb” en de “LuisterBieb”. Via die twee apps krijgt u een twintigtal digitale lees- en luisterboeken ter beschikking. Wij zullen begin juni 2020 de precieze linkjes opnemen op onze website (https://www.lemsterpoort.nl/nuttige-downloads-en-checklists-jachthaven/).

Ons advies is dus: Neem uw tablet, e-reader of laptop mee deze zomer!

Zonnepanelen

Vorig jaar kondigden wij de komst van ca. 1.000 zonnepanelen aan. Helaas is de situatie door beperkingen op de Nederlandse stroomnetwerk aanzienlijk gewijzigd. Om die reden heb ik een extern onderzoeksburo ingeschakeld om te beoordelen of, en op welke wijze, onze investering het meest rendabel zou zijn. De verwachting is dat er in de loop van 2020 installatie werkzaamheden worden uitgevoerd, maar nog onduidelijk is op welke schaal en in welke vorm.

Lidmaatschapskorting bij restaurant De Mallemok

Vorig jaar heb ik een korting van 10% op het eten kunnen afspreken met Brasserie “De Mallemok” (https://mallemok.nl/). Die korting mag in 2020 doorlopen voor alle havengasten van De lemsterpoort! U hoeft alleen de kortingskaart aan hen te tonen. U vindt de kortingskaart op de website (https://www.lemsterpoort.nl/downloads/klantvoordelen/). U kunt hem printen of bijvoorbeeld opslaan op uw mobiele telefoon.

Extra camperplaats

Vanwege de toenemende vraag naar camperplaatsen, wordt er één extra camperplek aangelegd, vooraan bij de entree van de jachthaven (bij de andere camperplekken).

Tot slot….

Ik hoop u met deze Nieuwsbrief op de hoogte te houden van actualiteiten in, en rondom, onze jachthaven. Mocht u antwoorden op uw vragen missen, laat het mij weten!

Met vriendelijke groet,

Uw havenmeester

Jaap-Jan Rijpkema

Terugblik op vaarseizoen 2019

2019 is een goed watersportjaar geweest waar ik met een tevreden gevoel op terugkijk. Over de bezettingsgraad van de winterstalling en de zomerligplaatsen ben ik zeer tevreden. Het aantal passanten lag wel iets lager dan in 2018 maar toen ging het om een uitzonderlijk goede en lange zomer.

Alles bij elkaar hoop ik dat vaarseizoen 2020 er weer zo eentje wordt !

Nieuw toiletgebouw

Het oude toiletgebouw

In de week van 29 oktober wordt het toiletgebouw vooraan bij het bruggetje naar het centrum van Sloten verwijderd. Voorafgaand en daarna vinden er diverse werkzaamheden plaats: de bestrating wordt aangelegd, struiken en bomen gesnoeid, en leidingen aangelegd.

Toiletgebouw_Werkzaamheden
Toiletgebouw werkzaamheden

De werkzaamheden gaan circa 2 weken duren. Wat betekent dit voor u: Tijdens de werkzaamheden is er vooraan in de haven geen Wifi beschikbaar, en enkele boten die vooraan staan geparkeerd, worden tijdelijk verplaatst.

Als het toiletgebouw compleet is geïnstalleerd, wordt het meteen ook winterklaar gemaakt. Dat houdt in dat het pas in voorjaar 2020 voor onze gasten, en toeristen van Sloten, in gebruik kan worden genomen.

Schoonmaakster Klaske
Klaske & fiets

De werkzaamheden van Klaske verschuiven richting het toiletgebouw van de camping. Al meer dan 25 jaar komt zij op de fiets om de schoonmaak bij onze haven te verzorgen!!

Toiletpapier

Het is u wellicht al opgevallen.. Halverwege 2019 zijn we gestart voortaan WC-papier in de toiletten te verstrekken. In de piekperiode werden driemaal per dag nieuwe rollen opgehangen. Gedurende het seizoen is er in totaal 1 pallet met WC-rollen verbruikt. Fijn dat ik enkele, positieve, reacties heb mogen ontvangen.

Ook het nieuwe toiletgebouw zal van WC-papier voorzien worden.

Tweede heftruck

De nieuwe heftruck (links)
De nieuwe heftruck (links)

Recentelijk heb ik een tweede heftruck aangeschaft. Daarmee wordt beoogd om het in- en uitkranen van de boten efficiënter te maken.en om minder omsteltijd te verliezen.

Huidige heftruck met Hdrotrans-transporter

Ook kunnen bepaalde werkzaamheden tegelijkertijd worden verricht. Zo kan de ene heftruck bezig zijn met het strijken van een mast, terwijl de andere een boot de loods in tilt met de hydrotrans-transporter. Dat zwaardere werk blijft primair het werk van de huidige heftruck.De nieuwe heftruck kan 6 meter hoog reiken, en maximaal 3,5 ton omhoog tillen.

Mastenkraan in actie

Kraanwerkzaamheden

De afgelopen weken is er inmiddels een honderdtal boten uit het water getakeld. Heeft u al plannen gemaakt? Graag hoor ik van u op welke datum u uw boot uit het water wenst te laten halen.

Wij kunnen ongeveer acht boten per dag uit het water kranen.

Elke aanvraag wordt in mijn agenda gezet. Als havenmeester beheer ik die centrale agenda/planning.

Bent u verhinderd, komt u liever eerder of later? Dan hoor (of lees) ik dat graag. Mijn medewerkers (Thorsten, Tjakko en Hanno) helpen in de uitvoering, en kunnen de volgorde niet zomaar veranderen.

Geef dus snel de door u gewenste datum aan mij door. Dan reserveer ik dat tijdstip in mijn agenda! Bij voorkeur per mail (info@Lemsterpoort.nl), maar bellen ( 31(6) 5108.7341 ) kan natuurlijk ook. U krijgt van mij een terugbevestiging van de datum met de afgesproken tijd.

Onderhoudswerkzaamheden boot

Het laagseizoen is ideaal voor het (laten) verrichten van grotere werkzaamheden. Sommige werkzaamheden op de wal (of in de loods) zult u zelf willen verrichten. Dat hoor ik graag zodat duidelijk is waar wij uw boot (tijdelijk) moeten neerzetten.

Slijpwerkzaamheden

Andere arbeidsintensieve werkzaamheden besteedt u mogelijk liever uit, zoals het verwijderen van oude antifouling-lagen. Ook dat verneem ik graag van u, zodat ik e.e.a. efficient kan organiseren. Zo worden er zeer binnenkort 5 boten, direct achter elkaar aan, gezandstraald. Dat combineren komt ook de kostprijs ten goede!

Stickers (voor uw auto, boot, caravan & camper)

Bent u ook zo enthousiast over de watersport in het algemeen? En over onze jachthaven in het bijzonder? En draagt u dat ook graag aan anderen uit ?

Sticker_Lemsterpoort
Sticker_Lemsterpoort

Voor dat doel heb ik een beperkte oplage stickers laten maken, waarmee u uw enthousiasme kunt overdragen!

Het zijn doordruk-stickers in de afmeting 11 cm bij 15 cm, in de kleur wit of zwart.

Een exclusief item voor op uw boot, caravan, camper of auto!  En een aanknopingspunt voor leuke ontmoetingen!

Voor € 8 te verkrijgen in het havenkantoor.

Diverse weetjes….

De waterleidingen van de beide toiletgebouwen worden bij de eerste berichten over naderende vorst afgesloten. Om vorstschade te voorkomen worden ook de slanghaspels op de steigers verwijderd.

Op 1 november eindigt officieel het vaarseizoen 2019, en worden de bruggen in Friesland alleen op afroep geopend voor watersporters.

Vanaf 2020 wordt het in het zomerseizoen mogelijk om tegen een bescheiden tarief uw caravan of camper te stallen in de nieuwe loods. U kunt er meer over lezen op deze website. Dat scheelt heen en weer trekken naar uw woonplaats, en ruimte thuis op de oprit.

In de komende weken wordt het waterpeil in onze regio (“De Friese boezem”) geleidelijk aan met 4 centimeter verlaagd van 0,48(–NAP) naar 0,52(-NAP). Zorgt u ervoor dat uw landvasten niet zeer strak staan, maar enkele centimeters speling houden? Dit om te voorkomen dat er schade ontstaat aan de steiger, of uw boot, doordat deze teveel in de trossen gaat hangen….

Gevonden voorwerpen

Meerdere keren per jaar vinden wij voorwerpen waarvan wij de eigenaar niet kennen.

Wij willen die gevonden voorwerpen graag bij hun eigenaar terug laten komen, en hebben daar het volgende voor bedacht: aan onze website wordt een pagina toegevoegd met de gevonden voorwerpen:

Gevonden voorwerpen

Als u een eigendom herkent, kunt u deze afhalen bij de werkplaats in de voorste loods.

Voor wat betreft de spullen in de loodsen: graag alle losse items van een (boot)naam voorzien, met een tag of stift. Zo voorkomt u dat spullen kwijtraken. Bijvoorbeeld omdat wij ze tijdens onze werkzaamheden even aan de kant moesten schuiven.

Als er na 2 maanden zich nog geen eigenaar heeft gemeld, zoeken wij voor het voorwerp een alternatieve bestemming.

Ik hoop u met deze Nieuwsbrief op de hoogte te houden van actualiteiten in, en rondom, onze jachthaven. Mocht u antwoorden op uw vragen missen, laat het mij weten!

Met vriendelijke groet,

Uw havenmeester

Jaap-Jan Rijpkema

Nieuwsbrief 201901: Winterperiode

De winterperiode ligt bijna achter ons. Terugkijkend op deze winterperiode 2018/2019 is het een hele zachte en rustige winterperiode geweest. In Maart 2019 hebben we weliswaar een week met meer wind (windkracht 6 tot 7) en veel regen gehad, maar strenge vorst en stormen zijn uitgebleven.

Het personeel kon in de Kerstvakantie uitrusten en Nieuwjaar vieren. In de weken daarna is net zoals in voorgaande jaren in de loods doorgewerkt aan de wat grotere bootonderhoud-werkzaamheden.

In de maanden December t/m Februari is ook gewerkt aan de website. Onze Nederlandstalige Lemsterpoort website is uitgebreid met handige watersport-Apps voor op uw mobiel:

https://www.lemsterpoort.nl/nuttige-downloads-en-checklists-jachthaven/apps-en-hyperlinks/

Vanaf December 2019 is er een Duitstalige website bij gekomen, die we proberen zoveel mogelijk synchroon aan de Nederlandse versie te laten lopen.

In de laatste weken van Maart 2019 worden alle steigers, en langszij-steigers, schoon gespoten om ze te ontdoen van vogelpoep en groene aanslag. Daarmee voorkomen we dat het gaat stinken, en verminderen we de kans op uitglijden.

Ook zijn er inmiddels enkele boten gepoetst & gepolijst en/of voorzien van anti-fouling.

In de week van 20 maart zijn de water-tappunten op de steigers weer aangesloten, zodat u water beschikbaar heeft voor het spoelen van uw watertanks, en schoonmaakwerkzaamheden. Denk er wel aan voldoende € 0,50-muntjes mee te nemen (voor de automaten)!

Ook de waterleidingen van het achterste toiletgebouw (aan de camping-zijde) zijn weer aangesloten. U kunt de douches & toiletten weer gebruiken.

Het voorste toiletgebouw (aan de centrum-Sloten-zijde) wordt weer in gebruik genomen in de eerste week van April.

Voorjaar 2019

Op 1 April start officieel het vaarseizoen 2019, en worden de bruggen in Friesland weer geopend voor watersporters. De eerste festiviteiten/activiteiten beginnen op 13 April (Heeg, skutsjesilen). Vanaf Goede Vrijdag (19 April) heeft het merendeel van de Nederlandse basisscholen Mei-vakantie (https://www.schoolvakanties-nederland.nl/schoolvakanties-2019.html). In Duitsland hebben de meeste regio’s al één week eerder vrij (https://www.schulferien.org/).

Heeft u al plannen gemaakt? Graag hoor ik van u op welke datum u uw boot te water wenst te laten. En of u eerst nog onderwaterschip-werkzaamheden (anti-fouling, poetsen & polijsten, nieuwe anodes, schroefas-speling etc.) wil laten verrichten. Dan kunnen we die inplannen.

Wij kunnen ongeveer 10 boten per dag te water laten. Elke aanvraag wordt in mijn agenda gezet. Als havenmeester beheer ik die centrale agenda/planning. Bent u verhinderd, komt u liever eerder of later? Dan hoor (of lees) ik dat graag. Mijn medewerkers (Thorsten, Tjakko en Hanno) helpen in de uitvoering, en kunnen de volgorde niet veranderen.

Wij verwachten dat u zelf ook aanwezig zult zijn bij het te water laten. Zodat het lekker vlot verloopt, en eventuele beslissingen meteen kunnen worden genomen.

Geef dus snel de door u gewenste datum aan mij door. Dan reserveer ik dat tijdstip in mijn agenda! Bij voorkeur per mail (info@Lemsterpoort.nl), maar bellen ( 31(6) 5108.7341 ) kan natuurlijk ook. U krijgt van mij een terugbevestiging van de datum met de afgesproken tijd.

Hijsmarkeringen

Nu dat uw boot op de wal staat, kunnen wij goed het onderwaterschip zien en nauwkeurig bepalen waar de sterke punten (spanten) zich bevinden. En waar bijvoorbeeld sensoren zitten. Voor ons is dit dus een goed moment om aan stuurboordzijde twee stickertjes (van 3 bij 5 cm) aan te brengen, zo onopvallend mogelijk. Omdat u er meestal zelf bij bent, kunt u ook zelf het beste plekje aanwijzen.

Hiermee verminderen we in het najaar (bij het uitkranen i.v.m. winterstalling) de kans op fouten of schade. Ook kunnen de werkzaamheden beter worden overgedragen tussen de collega’s onderling. Doordat zij als team vlotter kunnen uitkranen, werken we met elkaar ook kostenbesparend!

Overleden

Wij ontvingen het verdrietige bericht dat op 7 maart 2019, op 79-jarige leeftijd, is overleden de heer Jo de Beijer. Als voormalige eigenaar/beheerder heeft hij in de jaren 1993 tot 2004 een grote inbreng gehad in de vormgeving van onze jachthaven. Mocht u zijn vrouw en/of nabestaanden een kaartje willen sturen, kunt u bij mij hun adresgegevens opvragen.

Nieuwe ontwikkelingen in 2019!

In de loop van 2019 staan er weer meerdere verbeteringen in onze dienstverlening in de planning!

Nieuw toiletgebouw

Halverwege 2019 wordt het toiletgebouw aan de centrum-Sloten-zijde volledig vervangen en gemoderniseerd. Na een lange periode van overleg & afstemming met de gemeente is aan ons de bouwvergunning verleend zodat wij over kunnen gaan tot de aanschaf van een nieuw toiletgebouw. De gemeente zal gedurende 10 jaar als hoofdhuurder bijdragen in de exploitatiekosten. In een volgende nieuwsbrief zullen wij u gedetailleerder informeren over de planning van de bouwwerkzaamheden.

Zonnepanelen

Daarnaast wordt er een forse investering gedaan in de aanschaf van zonnepanelen. In totaal komen er in de loop van 2019 bijna 1.000 (958 om precies te zijn)  zonnepanelen te liggen verspreid over de platte daken van de beide loodsen. Omdat die loodsen iets verder van de ligplaatsen verwijderd staan, verwachten wij weinig overlast voor onze watersport-gasten. Niet alleen voor het milieu een mooie duurzame investering, maar ook uit oogpunt van kostenbeheersing! In Maart 2019 worden er precieze berekeningen gemaakt, en de worden de bouwtekeningen gedetailleerd uitgewerkt.

WIFI-signaal sterk verbeterd

Verder is de wisselende kwaliteit van de WIFI-signalen op onze jachthaven een punt van aandacht. In Maart 2019 zijn er metingen verricht, van signaalsterktes en het dataverbruik, en zijn technische alternatieven afgewogen. Dat heeft ertoe geleid dat de WIFI-zenders zijn vervangen door krachtiger exemplaren. Ook is het Internetabonnement uitgebreid naar een zwaarder data-pakket met hogere data-doorvoer-snelheden. Wij gaan in de komende maanden door met het monitoren van het dataverbruik en de kwaliteit van de WIFI-kanalen. Doel is om de piekmomenten in het dataverbruik (avonduren en zomervakantie), de verstoringen door bootmasten op de reikwijdte van WIFI-signalen, het toenemend aantal klanten met een 4G- of  5G-abonnement op hun mobiel, en het sterk groeiende data-& streamingverbruik (Netflix, Videoland) goed in beeld te krijgen. Overigens zijn er weinig Internet-verbindingen tegen bestand dat er meer dan 200 gasten tegelijk speelfilms zouden gaan streamen of downloaden. Uw toegang tot de WIFI-verbindingen blijft functioneren op dezelfde wijze als in 2018 (met dezelfde toegangscode). De WIFI-band heet “Lemsterpoort Hotspot”. Gasten die het een tijdje willen uitproberen, kunnen in het havenkantoor een (Gratis!) WIFI-kaart voor 1 uur Internet-toegang krijgen. Wij zijn zeer benieuwd naar uw (positieve of negatieve) bevindingen in de komende periode.

Lidmaatschapskorting bij restaurant De Mallemok

Aan onze gasten van jachthaven “De Lemsterpoort” mag ik namens “De Mallemok (https://mallemok.nl/) een korting van 10% aanbieden op het eten bij deze Brasserie (te Sloten). U dient de kortingskaart aan hen te tonen. U vindt de kortingskaart op de website bij de klantvoordelen. U kunt hem printen of bijvoorbeeld opslaan op uw mobiele telefoon.

Ik hoop u met deze Nieuwsbrief op de hoogte te houden van actualiteiten in, en rondom, onze jachthaven. Mocht u antwoorden op uw vragen missen, laat het mij weten!

Met vriendelijke groet,

Uw havenmeester

Jaap-Jan Rijpkema