Parkeerplaats uitgebreid

Uitbreiding parkeerplaats jachthaven Lemsterpoort
Uitbreiding parkeerplaats jachthaven Lemsterpoort

U heeft het waarschijnlijk al gezien: wij hebben extra parkeerplaatsen vrijgemaakt naast de voorste loods. Als (vaste) gast van de Lemsterpoort kan uw auto daar dus nu ook geparkeerd worden. De laatste zeilboten die er stonden zijn te water gelaten, of tijdelijk elders gestald. Dat geeft ons allen net iets meer ruimte in deze zomermaanden.

Meer parkeerplaatsen jachthaven Lemsterpoort
Meer parkeerplaatsen jachthaven Lemsterpoort

Winter in de jachthaven

Bericht bekijken

Het sneeuwde en waaide er vandaag lekker op los (8 februari 2021). En deze komende week krijgen we nachtvorst tot -15 graden. De eerste enthousiastelingen schaatsten al door de jachthaven. Heerlijk!

 • Winter in jachthaven
 • Winter in jachthaven
 • Winter in jachthaven
 • Winter in jachthaven
 • Winter in jachthaven
 • Winter in jachthaven
 • Winter in jachthaven
 • Winter in jachthaven
 • Winter in jachthaven
 • Winter in jachthaven
 • Winter in jachthaven
 • Winter in jachthaven
 • Winter in jachthaven
 • Winter in jachthaven
Op Youtube een jachthaven met vorst en sneeuw

Sanitaire gebouwen open 15-06-2020

Vanaf maandag 15 juni 2020 mogen wij onze beide sanitaire gebouwen openen! Zowel de toiletten alsook de douches.

Vanwege de Corona-crisis blijven de algemene Overheidsmaatregelen gewoon van kracht: alle bezoekers respecteren de “1,5-meter-afstand”-regel, wassen vaker hun handen, en blijven thuis als zij zich ziekerig voelen.

Heeft u een boot, camper, caravan of tent en gebruikt u liever uw eigen toilet? Uw chemisch toilet kan worden gereinigd, buiten bij ons afvalstation.

Corona – sanitairgebouwen geopend per 01 juli 2020

Op 05-05-2020 heeft de Nederlandse Overheid de maatregelen in verband met Corona geactualiseerd.

Voor onze jachthaven is de belangrijkste wijziging dat de beide Sanitairgebouwen geopend zullen worden per 01 juli 2020. De toiletten en douches zijn vanaf die datum weer bruikbaar!

Tot aan die datum bent u aangewezen op uw eigen sanitair. Bij de afvalplaats van de jachthaven kunt u uw chemisch toilet leeg maken en spoelen.

Vanaf 01 juni 2020 zijn restaurant-terrassen met zitplaatsen aan tafels waarbij 1,5 meter afstand kan worden gehouden, weer toegestaan.

Bezoekers van een restaurant, met een zitplaats binnen, moeten (telefonisch) reserveren. Het doel daarvan is dat restaurant-personeel vooraf Corona-gerelateerde vragen kan stellen.

Het bewaren van 1,5 meter afstand tussen mensen onderling blijft van kracht!

Deze maatregelen worden door de Regering genomen onder het voorbehoud dat het Corona-virus binnen de veiligheidsmarges blijft.

Jachthaven-specifieke Corona-maatregelen (peilmoment 20-04-2020)

Vanwege de Corona-crisis zijn voor onze jachthaven tot 20 mei 2020 de volgende effecten nog van kracht: alle bezoekers respecteren de “1,5-meter-afstand”-regel, wassen vaker hun handen, en blijven thuis als zij zich ziekerig voelen. Onze beide sanitaire gebouwen zijn tot nader order gesloten.

Maar, heeft u een boot, camper (of caravan) die beschikt over een eigen toilet? Dan bent u van harte welkom! Chemisch toilet kan worden gereinigd, buiten bij ons afvalstation. Onze jachthaven heeft ruime mogelijkheden om de staanplaatsen goed te spreiden over de beschikbare ruimte.

Alle toeristische festiviteiten & evenementen zijn tot 01-09-2020 geannuleerd.

Bij meerdere restaurants in Sloten kunt u telefonisch bestellen om maaltijden af te halen of te laten bezorgen:

https://mallemok.nl/

https://restauranthetbolwerk.nl/

https://restaurant7wouden.nl/openingstijden/

Vanaf 11-05-2020 gaan de basisscholen voor leerlingen tot 12 jaar weer open. Het klassikale vervolg-onderwijs bereidt zich voor om mogelijk op 01-06-2020 weer aan te vangen. Kinderen tot 12 jaar mogen vanaf 11-05-2020 weer sporten, en hoeven de 1,5-meter-afstand-regel niet meer toe te passen.

Toiletgebouwen gesloten!

Vanwege de Corona-crisis zijn op last van de Nederlandse Overheid de beide toiletgebouwen op onze jachthaven (helaas) gesloten. Het is dus niet toegestaan om gebruik te maken van de toiletten of douches van onze jachthaven.

Onze meest recente informatie is dat deze beperkte dienstverlening tot en met 28 april 2020 van kracht blijft.

Ter bescherming van het personeel is toegang tot één van de loodsen alleen toegestaan na het maken van concrete afspraken met de havenmeester.

Winterstalling tarieven 2019

Het is u misschien al opgevallen: de tarieven & voorwaarden van de winterstalling, en aanvullende diensten, zijn op onze website vermeld!

Onze huidige ligplaatsen-klanten zijn ook aangeschreven, zodat wij na ontvangst van de opdrachtformulieren met onze planning van de werkzaamheden en indeling van de stallingslocaties kunnen starten.

Voor meer informatie:

https://www.lemsterpoort.nl/jachthaven/winterstalling-boot/

Restafval zomerdrukte

Beste havengasten,

De komende weken stevenen we af op een gezellige drukte op onze jachthaven.

Heerlijk om rond onze boot, camper of tent te eten & drinken, en de vakantie-vrijheid te beleven!

In deze periode van topdrukte bereiken onze afvalcontainers (die op 3 plaatsen staan opgesteld) soms hun grenzen.

Helpt u mee om het netjes te houden?

Door uw vuilniszakje dicht te knopen, ontstaat een “ballon” (gevuld met lucht). Beter is het om niet dicht te knopen, of er een paar gaatjes in te prikken, waardoor het afval in de container makkelijker kan inkrimpen.

Het scheelt al aanzienlijk als u uw afval klein stampt (of knijpt). De containers zitten dan 30% minder snel vol:

Afvalbeperken
Maakt u ook uw restafval compact?

Ook met extra aandacht voor het uitsplitsen naar soort afval (restafval, glas, papier en groenafval) voorkomen we met elkaar dat er containers overlopen (terwijl andere nog leeg zijn).

Afvalcontainers
Splitst u ook uw restafval over de 3 containers?

Mijn personeel heeft deze weken ook extra aandacht voor het schoonhouden van de jachthaven, en zal containers verplaatsen zodra dat nodig blijkt.

Bedankt voor uw medewerking, en ik wens u een fijne vakantieperiode toe!

Jaap-Jan Rijpkema (havenmeester)

Nieuwe Website

Met ingang van vandaag (6 juli 2018) heeft jachthaven De Lemsterpoort een nieuwe website…. althans het begin ervan!

Elke week zullen er nieuwe elementen aan deze website worden toegevoegd, erop gericht om al onze bezoekers zo goed mogelijk te informeren. Allerlei weetjes, brochures, formulieren, maar ook recente of toekomstige gebeurtenissen rond onze jachthaven gaan we via de website met u delen.

Wij vinden het leuk om van u terugkoppeling (mondeling of via een mail) te krijgen, zodat we daarmee de website ook gericht kunnen doorontwikkelen. Heeft u het antwoord gevonden dat zocht, of miste u dingen? Is de structuur overzichtelijk, en de informatie voldoende gedetailleerd? We horen/lezen het graag!

Uiteindelijk hopen wij dat ook deze ruimer toegankelijke informatie bijdraagt in uw zorgeloze ontspanning op onze jachthaven!