Ligplaats in Friesland voor uw boot (2023)

Geplaatst op

Bent u op zoek naar een ligplaats voor uw boot? Een ligplaats in Friesland? Dan brengen wij graag onze jachthaven onder uw aandacht!

Steigers schoon spuiten

Onze haven is centraal gelegen tussen de grote (zeil)meren Slotermeer, Tjeukemeer, Fluessen en Hegemer Mar. Ook het IJsselmeer is via Lemmer (prinses Margriet sluis) of die van Stavoren (Johan Friso sluis) eenvoudig bereikbaar. De meren zijn onderling met elkaar verbonden via goed bevaarbare vaarten, kanalen en aquaducten zodat u afwisselende tochten kunt varen. Voor motorboten zijn er vele bekende vaartochten in dit gebied, langs historische stadjes en fraaie natuurgebieden. Op de site van het VVV vindt u er een aantal:

https://www.friesland.nl/nl/plannen/zien-en-doen/activiteiten/1000-routes/alle-vaarroutes#list

En wat denkt u van de Elfstedenroute? Het is niet voor niets dat men al in de 16e eeuw zich ervan bewust was dat Sloten op een belangrijk knooppunt van waterwegen en vaarroutes lag!

Voor een ligplaats in Friesland kunnen wij deze regio u van harte aanbevelen! Tussen de Friese Meren met levendige plaatsen zoals Sloten, Woudsend, Lemmer en Sneek!

Ligplaatsen jachthaven
Ook kleinere ligplaatsen beschikbaar

Tarieven voor vaste ligplaatsen

Er zijn meerdere factoren die gezamenlijk de totaalprijs bepalen: de eigenschappen van uw boot (lengte, breedte), de ligbox-kenmerken (afmetingen, faciliteiten) en de periode (zomer-ligplaats & winterstalling). Eigen aansluiting op stroom en/of water.. kopsteiger of langszij.. In de open lucht of in het botenhuis? Wij doen u graag een passend prijsvoorstel!

Ligplaats wachtlijst

Op dit moment hebben we enkele ligplaatsen beschikbaar. Of uw boot geschikt is voor één van die ligplaatsen hangt af van uw specifieke wensen. Graag nemen we onze mogelijkheden met u door.

Ligplaatsen in Friesland luchtfoto
Luchtfoto januari 2019. Jachthaven met zicht op de ligplaatsen en meerdere verwarmde loodsen voor binnenstalling van boten & caravans.

Als er geen directe match is, kunnen we u op de “wachtlijst-ligplaatsen” toevoegen, als u dat wenst.

Onze jachthaven kent al een aantal jaren een hoge bezettingsgraad (van meer dan 99%). Daar zijn we best trots op!

Doordat een boot verkocht wordt of verhuist naar een andere regio, komt er in de loop van een seizoen incidenteel een ligplaats vrij. Wij kijken op zo’n moment eerst naar de geïnteresseerden die zich met hun wensen en bootgegevens hebben ingeschreven op onze “wachtlijst-ligplaatsen”.

Ligplaatsen overzicht

Aan de hand van de plattegrond (https://www.lemsterpoort.nl/jachthaven/plattegrond/) kunt u zich een beeld vormen van de ligging.

Onze ligplaats-gasten krijgen ieder jaar hetzelfde ligplaatsnummer. Soms kan er op verzoek een andere plek worden geregeld.

Ligplaats in Friesland
Ligplaats in Friesland

Vaarseizoen

Het vaarseizoen loopt niet gelijk aan de kalendermaanden, maar grofweg van April t/m Oktober. Om precies te zijn: Begin April start het vaarseizoen normaliter officieel, met festiviteiten in diverse Friese dorpjes en steden.

De maanden November t/m Maart worden beschouwd als de winterperiode.

[Naar pagina winterstalling]