Planar (Autoterm) bootverwarming

Geplaatst op

Wij installeren graag de comfortabele en extreem stille bootkachels van het merk “Planar”! Dit vanwege hun solide kwaliteit en duurzaamheid. In Russische legervoertuigen, en in Noorwegen, Zweden & Finland heeft Planar een zeer grote afzetmarkt.

Een borstelloze motor, traploos regelbaar, en keramische onderdelen maken dat deze bootverwarming zelden onderhoud nodig heeft. De garantie bedraagt 2 jaar, met een begrenzing van 10.000 (!) draaiuren. Omdat alle modellen een “CE en E-goedkeuring” hebben mogen zij worden ingebouwd in alle vaartuigen en voertuigen (oa. campers & caravans).

Deze “standkachels”, draaien volledig zelfstandig. De motor van uw zeil- of motorboot hoeft dus niet te draaien! Dat maakt het zelfs mogelijk (optie) om via uw mobiele telefoon de bootverwarming alvast op te starten vóórdat u aan boord gaat!

Er wordt niet alleen warme lucht (tot een maximum van 38 graden…) toegevoerd maar ook zuurstof.

Het vermogen van de Planar-kachel is in eerste instantie te berekenen op basis van de grootte (inhoud in m3) van uw boot:

Vermogenstabel

Maar daarnaast heeft u extra wensen. Zoals bijvoorbeeld het aantal uitstroom-openingen van de warme lucht. Of de afstandsbediening (met thermostaat) afzonderlijk moet worden geïnstalleerd. Of ingebouwd in het centrale instrumenten-paneel.

Vanwege patent & octrooirechten gaat “Planar” vanaf 2020 voortaan “Autoterm” als merknaam voeren. De kachels blijven gewoon in Rusland gefabriceerd worden.

Alleen al in onze jachthaven beschikken inmiddels 10 boten over deze solide bootkachel uit Rusland. U bent van harte welkom om zelf eens deze kwaliteit aan boord te komen ervaren , te voelen en horen!