Hengelsport

Geplaatst op

Friesland is een waterrijke provincie. Met grote meren, vaarten en slootjes. Ideaal voor het beoefenen van watersporten. En het maken van vaartochten. Maar ook beoefenaars van de hengelsport vinden in deze regio veel geschikte visplekken.

Snoekvangst Lemsterpoort
Snoekvangst Lemsterpoort

Menig visser kiest er daarbij voor om te kamperen op onze jachthaven. En als u dat wenst, kunt u uw waardevolle vis-uitrusting in de loods neerleggen.

Vissen binnen de jachthaven

Sommige vis-lokaties zijn alleen bereikbaar per boot. Andere zijn benaderbaar direct vanaf de wal. En dat begint al in onze jachthaven. Meerdere havengasten gooien graag hun hengel uit. En vangen flinke vissen. En dat er mooie vissen in onze haven zijn… Dat is op warme dagen duidelijk te zien…. Was het u al eens opgevallen?

Vissen in haven lemsterpoort
Vissen in haven lemsterpoort

Het vissen in onze jachthaven is overigens alleen toegestaan als u gast bent van de jachthaven. Het is géén openbaar visgebied (ook al beschikt u over een Vispas). Alleen na toestemming van de havenmeester mag u er vissen.

Vispas

Voor de meeste viswateren in Nederland is een geldige Vispas vereist. Die Vispas is online aan te schaffen bij Sportvisserij Nederland (https://www.sportvisserijnederland.nl/) of via https://www.vispas.nl/.

Visplanner APP Screenshot
Visplanner APP Screenshot

Vis-lokaties rondom Sloten

Vervolgens gaat u op zoek naar een goede vislokatie.  De website van Sportvisserij Nederland kan u daarbij goed op weg helpen.

Visplanner APP
Visplanner APP

Op die website staat “de Visplanner” (https://www.visplanner.nl/). Sportvisserij Nederland biedt ook een APP voor op uw mobiele telefoon. Deze APP is beschikbaar in de Duitse en Engelse taal. Zowel voor een Android (Google Play) als Apple-Iphone (APPstore). Op basis van uw Vispas nummer is te zien op welke visplekken uw Vispas  geldig is. Ook onderweg kunt u eenvoudig checken of u op die vislokatie mag vissen. Ook zijn trailerhellingen te vinden. En kunt u filteren op nachtviswateren, visvijvers en andere wensen. Deze Youtube-video geeft uitgebreide info:

Een andere informatiebron over de hengelsport in Friesland: https://www.friesland.nl/nl/ontdek/waterland/vissen.

In dit Duitstalige Youtube-filmpje wordt goed toegelicht hoe je mooie hengelsport-dagen kunt hebben. En hoe de APPs daarbij kunnen helpen:

[Naar pagina Activiteiten]