Bootpassanten

Ook tijdens uw vaartocht, op doorreis door het Friese Merengebied, bent u bij jachthaven “De Lemsterpoort” van harte welkom!

Bootpassanten mogen van dezelfde faciliteiten gebruik maken, als die van onze vaste leden.

De vrije ligplaatsen voor bootpassanten (zeilboten, motorboten etc.) liggen verspreid over de jachthaven, tussen de andere (ca. 350) vaste liggers. Aan de voorzijde van de jachthaven, in de sloot “Ee”, zijn ook nog 15 ligplaatsen beschikbaar.

Bij aankomst kunt u uw boot afmeren in de aanmeldsteiger, die direct naast het havenkantoor ligt. Als de havenmeester niet in het kantoor aanwezig is, is hij meestal elders op de jachthaven aan het werk. U kunt hem dan telefonisch bereiken.

De havenmeester zal met u overleggen welke ligplaats (aanlegsteiger en ligplaatsnummer) het best geschikt is voor u, en uw boot (lengte, diepgang). U kunt uw vragen stellen, afrekenen (Ideal of contant), en vergeet ook niet om naar muntgeld om te wisselen voor de douches, wasmachines, electiciteit- & wateraansluiting..

De havenmeester loopt tweemaal per dag zijn rondje langs de hele jachthaven. ‘s-Avonds rond 21:00, en ‘s-ochtends rond 09:00.